Salı, Eylül 10, 2024

Yol Açmaya Çağırıyoruz!

Date:

Ülke bir türbülanstan geçiyor. Bir yandan depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, diğer yandan seçim hazırlıkları başlamış bulunuyor.

Yangın yerine dönmüş olan memlekette kimisi dans ederken, kimileri de Hizbullahçılara selama duruyor. Bildik cenah ise, yıkık kentleri bir inşaat rantı olarak görüp ellerini oğuşturuyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinde rant uğruna doğaya karşı suçlar işlenmeye devam ediliyor.

Sevgili okur, çevre katliamlarına dur demedikçe, bu beton zihniyeti devam ettikçe, “inşaat ya resulullah” dedikçe biz daha çok can kaybederiz.

Bana bir şey olmaz diyerek başınızı çevirdiğinizde aklınıza sadece yaşadığımız şu son deprem felaketini getirin. Yetmiyorsa sel felaketini, yetmiyorsa salgını…

21 yılda ülkeyi sürükledikleri felaket çukurundan çıkarmak için şimdi bir fırsat doğdu. Hafıza emeğiyle, bunca yıl yaşatılan acıları unutmayarak, dayanışmayla birlikte iyileşme fırsatı.

Halkımızı haramilere karşı direnişte birleşmeye, YOL açmaya, feyz olmaya, rüzgar boranına dönmeye çağırıyoruz.

Demokratik, adil, özgürlükçü ve aydınlık bir Türkiye’yi birlikte kuralım.

Bu sayımızda :

Alevi kurumlarının deprem sonrası çalışmalarını, bölgenin geleceğine dair değerlendirmelerini “Acımız ve Öfkemiz Büyük!” kapak konumuz ile ele aldık.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve deprem bölgesindeki tüm cemevlerimizin çalışmalarını sizler için derledik. Abbas Tan’ın bizzat bölgedeki gözlemlerden yola çıkarak kaleme aldığı “Depremin Ardından” başlıklı önemli yazısını, Şükrü Aslan’ın “Depremin Sosyolojisi” ve “Deprem, Sivil Toplum ve Aleviler”, Ragıp İncesağır’ın “Yıkımın Sebebi Kâr ve Rant Hırsı”, Alaattin Şahan’ın “Afet Vurdu, Düzen Vurdu… Ama Bizler Seyirci Kalmayacağız!”, Hasan Bölüce’nin “Umudu Büyütecegiz!” yazılarını okuyacaksınız.

Bu önemli dosya konusunun yanı sıra, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle “Kadının ve Kadın Yurttaşın Hakları Bildirgesi”ne,Nevin Sevük’ün “Kadın Hakları İnsan Haklarıdır”, Cengiz Yıldırım’ın UNESCO’nun 2023’ü “Aşık Veysel” yılı ilan etmesinden dolayı kaleme aldığı “Aşık Veysel’in Öyküsü”, Emrah Cilasun’un“At İzi, İt İzi ve Kaybolup Giden Değerler”, Gülistan Elmacıoğlu’nun “Alevi Medyası’nda Yol Ayrımı”, Almanca, Fransızca, İngilizce, Kırmancki yazıları vetabii kurumsal haberleri ilgiyle okuyacaksınız.

Lütfen, bu sayımızın sayfalarını hızlıca çevirmeyin. Sayfaları çevirmeden önce okumak, bakmak, asla unutmamak gerekiyor. Yeni sayımızda buluşmak dileğiyle yayın ekibi adına hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Erdal Kılıçkaya
Alevilerin Sesi Dergisi
Genel Yayın Yönetmeni
Tel: 00 49  221 94 98 56 00
Fax: 00 49 221 94 98 56 10
eMail: info@alevilerinsesi.eu
www.alevilerinsesi.eu

Paylaş

spot_img

İlginizi çekebilir

Bunlara baktınız mı?
Benzer Başlıklar

Haldun Açıksözlü: 2 Temmuz 1993’den Bugüne Kalanlar; “Çok Kötü Bir Şey Oldu”

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 287. sayısında yayınlanmıştır. Kanayan bir...

Ayşe Gürocak: Tarihe not düşüldü

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 287. sayısında yayınlanmıştır. Madımak deyince...

Cevat Üstün: Madımak Hafıza Merkezi Sözlü Tarih Görüşmesi: Ne Hissettim, Tanıklığı Anlatmak Nasıldı?

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 287. sayısında yayınlanmıştır. Madımak Hafıza...

Burhanettin Kaya: Artık Hiç Bir Şey Eskisi Gibi Olmayacak!

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 287. sayısında yayınlanmıştır. Ne zaman...

Alevilerin Sesi dergisine abone olmak ister misiniz?