Cuma, Ocak 17, 2025

Alevi Kurumlarından Ortak Açıklama: Kanlı ellerinizi Cemevlerimizden çekin!

Date:

Türkiye ve Avrupa faaliyet gösteren Alevi kurumlarından Sedat Peker’in itiraflarına ilişkin ortak bir basın açıklaması yapıldı.

İşte o basın açıklamasının tam metni:

Gün geçmiyor ki ülke gündemi sarsıntılar yaşamasın. Her dönemin karanlık ve kirli ilişkileri bir bir ortaya saçılıyor. Yayılan koku o kadar ağır ki midemizi bulandırıyor. Kamuoyu bir kez daha gördü ki, derin devlet denilen örgütlenmelerin hedefinde yine Aleviler var. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yaptığı açıklamalarda Cemevlerine saldırı hazırlığı yapıldığı iddia ediliyor.

Peker’in açıklamalarına bir bütün olarak baktığımızda anlıyoruz ki, Madımak, Uğur Mumcu, Gazi, Ümraniye vb gibi katliamları yapanlar devlet içindeki örgütlenmelerdir.

Biz Aleviler, Anadolu halklarının bir arada yaşamasını, barışı ve kardeşliği savunuyoruz. Bu türden provokasyonlara gelmeyiz. Her fırsatta vatan millet naraları atanların aslında, çocukları zehirleyen uyuşturucu baronları oldukları sır değildir. Kimlerin ülkesini sevdiği kimlerin halklara düşmanlık yaptığını görüyoruz. Cemevleri milyonlarca Alevinin ibadethanesidir. En ufak bir saldırıdan kimlerin sorumlu olacağı bellidir. Aleviler ülke nüfusunun büyük bir kısmını oluşturmaktadır.

Bu topraklarda Aleviler insan vicdanının onurudur.

Aleviler karanlığa teslim olmayacaktır.

Pis ellerinizi Cemevlerimizden çekin!

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU
AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU
ALEVİ DERNEKLERİ FEDERASYONU
ALEVİ VAKIFLAR FEDERASYONU
HACIBEKTAŞ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI
ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ
PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ

 

Paylaş

spot_img

İlginizi çekebilir

Bunlara baktınız mı?
Benzer Başlıklar

Hasim Arslan: Munzura Atılan Taşlar

Aslında anlatmaya yeniden başlamak, tarihe tekrar tekrar not düşmekle...

Seyit Sönmez: Failler ve Fail Kalıntıları, İyiler ve Hayaletleri

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 290. sayısında yayınlanmıştır. “Bize mezar...

Yönetmen Mediha Güzelgün ile Röportaj “Niye Affedelim?”

Bu röportaj Alevilerin Sesi dergisinin 290. sayısında yayınlanmıştır. Röportajı Yapan...

Seda Alçınar: Bir Bellek Otopsisinin Romanı: Kayıp Gergedanlar

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 290. sayısında yayınlanmıştır. Suna Hanım...

Alevilerin Sesi dergisine abone olmak ister misiniz?