Pazar, Mart 23, 2025

Berlin Cemevi Eyalet Başbakanını Ağırladı

Date:

Berlin Eyalet Başbakanı Kai Wegner (CDU), başbakanlıktaki ilk yılını tamamlamadan Berlin Alevi Toplumu Cemevini (BAT) ziyaret ederek, kuruma verdiği önemin mesajını verdi. BAT-Cemevi Başkanı  Dr. Yüksel Özdemir, Başbakan Wegner’in ziyaretini kendilerini çok  memnun ettiğini belirterek “Sayın Wegner tekrarlanan Berlin seçimlerinden sonra başbakan seçildi. Seçimin üzerinden bir yıl geçmeden Cemevine yaptığı ziyaret bizi memnun etti. 20 yılı aşkın süredir Berlin okullarında öğretilen Alevi inancı dersini verecek öğretmelerin üniversitelerde yetiştirilmesi, yine Berlin’deki üniversitelerde Alevi öğretisi kürsüsü kurulması ve ihtiyacımız olan ek bir bina talebimizi kendisine ilettik. Berlin’in sorunlarıyla ilgili de bizim görüşlerimizi dinledi. Hem Alevi toplumu hem de Berlin için faydalı bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.

Taleplere Başbakan Sözü

Cemevi Yönetim Kurulu üyesi Kadir Şahin ise ziyaret ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Eylül ayında ziyaret için görüşmelerimiz başladı. Randevu için karşılıklı olarak ancak uygun takvim belirleyebildik. Artan ırkçılık ile ilgili kaygılarımızı kendisine ilettik. Parlamentoda kurulacak ırkçılık ile mücadele komisyonuna katılmayı talep ettik. Başbakan da bunu memnuniyetle karşıladı. Alevi toplumunun Berlin’deki mezarlık talebini de yerinde buldu. Tüm taleplerimiz konusunda kendisinden destek sözü aldık. Cemevi olarak yaşadığımız kentin şekillenmesinde sorumluluk taşıdığımız gibi, yöneticilerden de sorunlarımıza çözüm bulunmasını istiyoruz. Sorunların çözümü ve taleplerin yerine gelmesi için kentin her seviyesindeki yöneticileriyle diyaloğu geliştirmenin ne kadar öneli olduğunu bu ziyaret bir kez daha gösterdi.”

Başbakana Lokma

Cemevinde beraberindeki heyetle birlikte bir saati aşkın süre kalan Başbakan Wegner, Cemevini gezdi. Alevilik inancı, cemevi binasının tarihi ve Berlin Alevi Toplumunun çalışmaları ve  Berlin’ne yaptıkları katkılarıyla ilgili Şahin’den bilgi aldı. Görüşmenin kendisi için verimli ve faydalı olduğunu vurgulayan Wegner, Alevi toplumunu ve taleplerini önemsediklerini, yönetim ile dayanışma içinde kalmaya devam edecelerini söyledi. Cemevi Başkanı Dr. Özdemir,  Wegner ve beraberindeki heyet üyelerine günün hatırası olarak Alevi sembollerini hediye etti.

Paylaş

spot_img

İlginizi çekebilir

Bunlara baktınız mı?
Benzer Başlıklar

Prof. Dr. Nazire Akbulut: Canlı ve Taze Kadınlar

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 292. sayısında yayınlanmıştır. Bir edebiyatçıya...

Yaşar Seyman: Kadın Mücadelesi Yaşam Mücadelesidir!

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 292. sayısında yayınlanmıştır. “Eğer tahtta...

Emel Sungur Uzman: Kadınlar Güçlüdürm Hele Çocukları ve İnandıkları Dava Söz Konusu Olursa

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 292. sayısında yayınlanmıştır. Kaktüsler Susuz...

Ayten Kaya Görgün: Babasına Şaşırıyormuş!

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 292. sayısında yayınlanmıştır. Üstünde hiç...

Alevilerin Sesi dergisine abone olmak ister misiniz?