Cuma, Ekim 9, 2026

Bergedorf AKM (BAKM) 9. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Date:

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Kuzey Bölge Temsilciliği bileşeni Bergedorf Alevi Kültür Merkezi, 26 Kasım 2023 Pazar günü Aula von der Stadtteilschule Lohbrügge yaptığı genel kurulda yeni yönetimini seçti.

Üyelerin yoğun katılım gösterdiği genel kurulda ilk olarak Başkan Elif Mike bir konuşma yaptı.

Mike, arkamızda bıraktığımız 2023 yılının ilk olarak deprem dolayısıyla yaşadığımız büyük üzüntü ve yıkımla akabinde Türkiye genel seçim sonuçlarının yaşattığı hayal kırıklığı ile zor bir yıl olduğunu, bu dönem örgütlenmenin ve birlikte hareket etmenin daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

Mike’nin açılış konuşmasından sonra Divan’ın belirlenmesine geçildi. Çalışma, Mali, Denetim Kurulu Raporlarının okunup değerlendirilmesinden sonra Bergedorf Alevi Kültür Merkezinin yeni yönetimi seçildi.

Buna göre Elif Mike tekrar başkan seçilirken başkan yardımcılığına Veysel Akpınar getirildi. Yeni Başkan Elif Mike teşekkür konuşmasında, BAKM’nin kurulduğu günden bugüne kadar gerek yürüttüğü projelerle gerek toplumsal duyarlılığa verdiği önemle gerekse gençlik çalışmalarıyla ön plana çıktığını, yeni dönemde de bu sorumlulukla devam edeceklerini söyledi.

Genel Kurul, Denetim Kurulu seçimi ve Delegelerin belirlenmesi ile son buldu.

Paylaş

spot_img

İlginizi çekebilir

Bunlara baktınız mı?
Benzer Başlıklar

Cafer Yüceer (Seyit Rıza’nın Torunu): AĞDAT…

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 305. sayısında yayınlanmıştır. Ey göklerin...

Yılmaz Kahraman: Hatırlamak, yüzleşmek, sorumluluk almak: Zini Gediği ve Tertelê 1937/38

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 305. sayısında yayınlanmıştır. 8 Ağustos...

Cafer Yüceer (Seyit Rıza’nın Torunu): Kara Harflerle Yazılan Geçmişten, Umutla Açılan Yarına

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 305. sayısında yayınlanmıştır. YAŞANAN HER...

Duygu Kıt: Zini Gediği’nde 88 yıl sonra kemikler bulundu

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 305. sayısında yayınlanmıştır. Zini Gediği’nde...

Alevilerin Sesi dergisine abone olmak ister misiniz?