Pazar, Haziran 14, 2026

Hollanda Başbakanı’ndan Alevi Derneği’ne ziyaret

Date:

Hollanda Başbakanı Rob Jetten ilk ziyaretini Den Haag Alevi Derneği’ne yaptı

Hollanda Başbakanı Rob Jetten, Lahey’de faaliyet gösteren Dab-Der Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret ederek dernek üyeleri ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret, hem dernek yönetimi hem de bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Lahey’in çok kültürlü semtlerinden biri olan Schilderswijk’te bulunan dernek binasında gerçekleşen buluşmada Başbakan Jetten, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Spor, kültürel etkinlikler, yemek buluşmaları, oyunlar ve dil kursları gibi birçok etkinliğin düzenlendiği merkezde gönüllülerle ve mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Ziyaret sırasında mutfağa da giren Jetten, gönüllülerle birlikte yemek hazırlığına yardımcı oldu. Başbakan, mahalle merkezlerinin farklı kültürlerden insanları bir araya getiren önemli yerler olduğunu vurgulayarak, burada yapılan çalışmaların toplumsal dayanışmaya büyük katkı sağladığını ifade etti.

Dernek yönetimi ise Başbakan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yapılan açıklamada, Jetten’in topluluğa gösterdiği samimi ilgi ve derneğin faaliyetlerine yönelik merakının kendileri için değerli olduğu belirtildi. Yönetim ayrıca ziyaret ve gerçekleştirilen sohbetler için teşekkür etti.

Dab-Der Alevi Kültür Derneği yöneticileri tarafından Başbakan Rob Jetten‘e Hollanda’da yaşayan Alevilerin demokratik taleplerini içeren bir dosya verildi. Aynı zamanda dernek yöneticileri Alevi inanç ve kültürünün bir parçası olan bir sazı Başbakan’a hediye etti.

Dab-Der Alevi Kültür Derneği, yıllardır bölgede yaşayan farklı kültürlerden insanları bir araya getiren sosyal ve kültürel çalışmalarıyla biliniyor. Dernek, özellikle gönüllülük faaliyetleri ve mahalle dayanışmasını güçlendiren etkinlikleriyle dikkat çekiyor.

#KirmiziHaberHollanda

*******

Hollanda Başbakanı Rob Jetten, Den Haag Alevi Derneği’ne yaptığı ziyaretin ardından X hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Buurthuizen brengen mensen samen. Vanavond ging ik daarom langs bij wijkcentrum Dabder, in de Haagse Schilderswijk. Hier komen mensen bij elkaar om te sporten, te eten, spelletjes te spelen, taalles te volgen en in gesprek te gaan over alles wat hen bezighoudt. Ik ontmoette mensen uit de wijk die hier vrijwel dagelijks komen. Ook hielp ik de vrijwilligers in de keuken een handje bij het bereiden van het eten. Hen heb ik bedankt voor het warme welkom in dit wijkcentrum waar ontmoeting en gastvrijheid voor iedereen, centraal staan.

****

Mahalle evleri insanları bir araya getirir. Bu nedenle bu akşam Lahey’in Schilderswijk semtindeki Dabder mahalle merkezini ziyaret ettim. Burada insanlar spor yapmak, yemek yemek, oyun oynamak, dil kurslarına katılmak ve kendilerini meşgul eden her konuda sohbet etmek için bir araya geliyor. Neredeyse her gün buraya gelen mahalle sakinleriyle tanıştım. Ayrıca mutfakta gönüllülere yemek hazırlanırken yardımcı oldum. Herkes için buluşma ve misafirperverliğin merkezde olduğu bu mahalle merkezinde beni sıcak bir şekilde karşıladıkları için kendilerine teşekkür ettim.

Paylaş

spot_img

İlginizi çekebilir

Bunlara baktınız mı?
Benzer Başlıklar

Erdal Kılıçkaya: Çerağın ışığı eksilmesin, YOLun hafızası gençliğin nefesiyle çoğalsın!

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 302. sayısında yayınlanmıştır. Türkiye yine...

Alevilerin Sesi : Yolun Hafızası, Gençliğin Nefesi!

Alevilerin Sesi Dergisi’nin 302. sayısında yer alan bazı başlıklar...

Erdal Kılıçkaya: Fransa Alevi Hareketi: Görünmezlikten Güçlü Temsiliyete

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 301. sayısında yayınlanmıştır. Bazen bir...

Servet Demir: Bize gerekli olan ortak akıl, ortak duruş, ortak hareket etmektir.

Bu yazı Alevilerin Sesi dergisinin 301. sayısında yayınlanmıştır. Dava insanlık...

Alevilerin Sesi dergisine abone olmak ister misiniz?